Voor oorsuizen naar de fysio?

Wist u dat bij één op de vier mensen met tinnitus/oorsuizen de oorzaak (mede) vanuit de spieren kan komen?

Gehoorschade is een veel genoemde oorzaak. Toch is er ontdekt dat veel tinnitusklachten samenhangen met spanning vanuit de spieren in de nek en het hoofd. Zo kan spanning in de kauwspieren tinnitus geven.

Dit leggen we even uit: In de hersenen worden de geluiden die we horen verwerkt. Ook het gevoel en de spanning vanuit de spieren worden opgemerkt in de hersenen. In een bepaald gebied in het hoofd, kruisen deze systemen elkaar. Hierdoor kan spierspanning door de hersenen als geluid gehoord worden.

Middels tips en tricks die wij als orofaciaal fysiotherapeuten kunnen geven, is er vaak verandering in de tinnitus te brengen.

Heeft u last van tinnitus of wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden, neemt u dan gerust contact met ons op!

Knappende kaak

Een knappende kaak is een kaak die bij het openen van de mond knapt. Dit is vaak aan één kant, maar kan ook aan beide kanten voorkomen. Veel mensen hebben last van een knappende kaak. Soms zit er een klein knapje bij het ver openen van de mond, en soms zit de knap er...

Mondgedrag? Niet dat ik weet…

Klachten rond het hoofd en de kaak zijn heel vervelend. Wat veel mensen niet weten, is dat mondgedrag hier mee te maken heeft. Mondgedrag is alles wat je doet met je mond, denk aan nagelbijten, kauwgomkauwen en klemmen. Dit maakt dat je te veel doet met je kauwspieren...