Tarieven en
vergoedingen 2024

De praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars, dit betekent voor u dat u na afloop van de behandeling de rekening voldoet. Nadien sturen wij u de nota toe, deze kunt u dan zelf indienen bij uw verzekeraar. Afhankelijk van hoe u verzekerd bent, wordt dit door de verzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed.

In 2024 gelden er in deze praktijk de volgende tarieven:

  • Zitting orofaciale fysiotherapie € 49,-
  • Intake en onderzoek na screening € 55,-
  • Intake en onderzoek na verwijzing € 55,-

Het niet afsluiten van contracten met verzekeraars is voor ons een bewuste keuze. Op deze manier kunnen wij onze aandacht richten op hetgeen waar het om moet gaan, namelijk de meest optimale behandeling/zorg voor u. Zo worden wij niet onnodig belast met verschillende, met name administratieve, regels die de verschillende verzekeraars bepalen.

Uiteraard voldoen wij verder aan alle kwaliteitseisen die landelijk en door de verschillende kwaliteitsregisters gesteld worden aan ons handelen.

Verder is de prijs die betaald wordt door verzekeraars aan fysiotherapeuten onvoldoende. Dit blijkt uit dit onderzoek van de Rijksoverheid.

De zorgkosten voor iedereen betaalbaar te houden is een lastig probleem dat landelijk speelt. Dit maakt dat hier ook niet zo maar iets aan te doen is. Wij kiezen er voor om niet te willen inleveren op o.a. behandeltijd of het werkplezier van onze medewerkers. Het tekenen van contracten komt naar ons inzicht de kwaliteit van de zorg die wij u bieden niet ten goede.