Peter van Houdt

Na in 2014 de opleiding tot MSc Orofaciaal Fysiotherapeut te hebben afgerond, ben ik in 2016 mijn eigen praktijk begonnen die zich alleen maar bezig houdt met klachten in het nek-, hoofd- en halsgebied. Door de gespecialiseerde praktijk te hebben gestart, heb ik inmiddels veel kennis op het gebied van orofaciale klachten.

Het leuke aan deze specialisatie is de veelal multidisciplinaire samenwerking tussen bijvoorbeeld de tandarts en de orofaciaal fysiotherapeut. Het samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten is bij elke patiënt weer een uitdaging en een interessante puzzel.

Verder hou ik mij steeds vaker bezig met het geven van voorlichting aan bijvoorbeeld collega fysiotherapeuten, tandartsen, mondhygiënisten en medisch specialisten. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk bekendheid te creëren, om voor u als patiënt zo de beste zorg te kunnen geven.

Ook ben ik per 2023 gastdocent voor de opleiding tandheelkunde. Hier hoop ik veel van te leren en zo mijn kennis over orofaciale fysiotherapie verder te verdiepen en door te geven.

Peter van Houdt MSc

Orofaciaal Fysiotherapeut
BIG: 5991011704